المقادير:
1 كيلو دقيق
1 كوب حليب سائل
1 كوب سكر
1 كوب زيت
4 بيضات كبيرة
فانيليا
50 جم نشادر
1/2 م ص باكينج باودر (اقل منها بقليل)
الطريقة:
في طبق واحد كبير وعميق ضعي كافة المقادير واخلطيها بالملعقة الخشبية حتى تتجانس سويا
استعملي القمع المخصص لعمل بسكويت النشادر
قطعي البسكويت بالطول المناسب مع وضعه في الصينية المدهونة ورك مسافات بين كل قطعة واخرى حتى لا يلتصق البسكويت ببعضه عند الخبز
اخبزيه في فرن متوسط الحرارة حوالي 350 حتى يحمر 


18 سبتمبر 2009 عند 2:03 م
اولا مشكورة لكن اول مرة البسكويت اعرف من غير زبد او سمن بزيت بس شكرررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررا
19 سبتمبر 2009 عند 5:00 ص
العفو احلام…
صدقي والله بالزيت وبيطلع لك روعة جدا…
بس اهم شي تستعملي نوع كويس من الزيت…
طبعا ممكن تستعملي السمن بس الطعم بالزيت كافي جدا 🙂
صحة وعافية عليكم
4 فبراير 2010 عند 11:54 ص
اختي العزيزة الله يعطيكي العافيةعم اعذبك معي بس صارلي ساعة عم ادور بالمدونة على كعك العيد ولم اجده بس كان بدي اقولك مالقيت روح الكعك عند العطارين والغريبة انهم لم يسمعوا فيه ممكن استغني عنه
وكمان حبيت كتير بسكويت النشادر بس الالة لتشكلبه ليست عندي ممكن استعمل قطاعة البيتفور وشكرا
4 فبراير 2010 عند 12:10 م
الله يحييكي ام صادق مافيها تعب ولا شي
بالعكس افرح كتير ان في ناس متابعة ومتمنية تطبق وصفاتي 🙂
بالصحة والعافية عليكم يا رب
هنا روابط كعك العيد وكمان الغريبة….
كعك العيد (الكحك) بالسمسم والمكسرات وطعم لا احلى ولا الذ منه ..
غريبة العيد .. هشة وناعمة تذوب ذوبان وبدون بيض ..
بالنسبة لسؤالك عن روح الكعك فخليني اتاكد لو موجود في البيت اصوره لك حتى تعرفيه يمكن له اسم ثاني عندكم….
واسال لك الوالدة كمان عن بسكويت النشادر هل يصلح بدون الماكينة او لا.
وبرجع لك ان شاء الله 🙂
4 فبراير 2010 عند 12:24 م
ام احلام للاسف لقيت الكافور في البيت عندنا مطحون بودرة
مش حيظهر لك شكله حبوب قبل الطحم..
وبحثت في النت لم اجده..
احاول باذن الله اذا لقيت كافور عند اي حد ان اصوره لك …
بالنسبة للبسكويت واستعمال مكبس البيتي فور
سالت الوالدة قالت ما ينفع نهائي..
لانو بسكويت لازم يتعمل بنفس المكنة و يصلح عمله بدونها…
عموما سعر المكنة مش غالي ومتوفرة في كل مكان 🙂
اذا عندك عجان او مفرمة كينوود لللحم تقدري تسعمليها باستعمال القمع الخاص بمكنة البسكويت
تقدري تطلبيه من اي لحام حديد
4 فبراير 2010 عند 2:19 م
ياستي الله يعطيكي العافية معناه كلامك انو روح الكعك بودرة وليس سائل
وبالنسبة لالة المكنة مابتوقع الاقيها هون بالمناسبة حاسة انك من سوريا مظبوط ولا غلطانة لانو اناسورية جزاك الله خيرا
4 فبراير 2010 عند 2:25 م
الله يعافيك يا رب
لا يا ستي هو مش سائل
لكن بيكون على هيئة شبيهة بالحبوب
ويطحن قبل استعماله…
واعتقد المكنة تكون موجودة عندكم لانها معروفة عند الكل..
فتشي في النت قبل عشان تتاكدي منها…
حياك الله وكل اهالي سوريا..
بس انا من السودان 🙂
9 فبراير 2010 عند 4:36 ص
يسلموا ايديكى يا قمر وشكرا على المجهود بس سؤال 50 جرام نشادر مقداره قد شنو المعلقه وممكن احط كوب الزيت سمن على زيت ولا يخرب الطعم
9 فبراير 2010 عند 11:47 ص
الله يسلمك هبوية
50 جرام نشادر يعني 2 ملعقة كبيرة مليانة
اما خلط الزيت على السمن فمافي مشاكل بيطلع حلو كمان..
بس تاكدي بانك اذا استعملتي زيت من النوع الجيد فالطعم بيكون حلو بدون سمن كمان..
25 مارس 2010 عند 12:36 ص
بسكويت النشادر
5 يوليو 2010 عند 8:28 م
عملت البسكويت وطلع روعه يا سمسم مع انى اول مره اسويه براى بس غيرت شويه فى المقادير لانى ما بحب البيض فى البسكويت عملت بيضه واحده وملعقه ك باكنج باودر وملعقه ك نشادر والدقيق حسب العجنه وبصراحه بالزيت طلع رهيييب
5 يوليو 2010 عند 10:28 م
بالعافية عليك يا ام احمد
بس حبيت اقول ليك شي مهم خالص
انا طقطق ما سمسماية 😀
6 يوليو 2010 عند 1:33 ص
اولا مشكوره طقطوقه شكلى دخلت غلط هههههه لكن فرصه سعيده ياستى النكته انو كنت فى مدونه سمسمه امس وبالصدفه كيف وصلت هنا ما بعرف قريت الوصفه واتشجعت عملتها حتى انا سالت نفسى ليش الصفحه كده وما قريت الاسم المهم بليز اقبلونى صديقه للمدونه
6 يوليو 2010 عند 6:12 ص
حبابك عشرة ام احمد…
المدونة مدونتك والمطبخ مطبخ 🙂
7 يوليو 2010 عند 12:05 م
يعني يا توك توك ال 50 جم نشادر دي كم ملعقة؟
7 يوليو 2010 عند 10:18 م
2 ملعقة كبيرة مليانة 🙂
31 أغسطس 2010 عند 11:37 ص
شكرا ليك بس انا ما عارفه نوع الكبايه شنو هل هو كوب العصير ام الملبن
31 أغسطس 2010 عند 11:43 ص
عفوا يا ستي
هي بالعادة مقادرير مقياس ثابت معياري
لكن البسكويت عمل امي
والمقدار حق الكباية تقريبا يوازي كباية وربع من المعياري 🙂
5 سبتمبر 2010 عند 5:49 م
حبيبتي الله يخليكي هو السكر بودرة ولا ايه
5 سبتمبر 2010 عند 6:32 م
لا يا ستي بالسكر الخشن 🙂
2 فبراير 2011 عند 10:39 ص
عزيزتى طق طق نفسى أشترك فى مدونتك بس ما عارفة كيف
5 أبريل 2011 عند 5:02 م
نفسى اعمل البسكوىت ويطلع حلو
5 أبريل 2011 عند 5:03 م
ننفسي اعمل السكويت ويطلع حلو
8 أبريل 2011 عند 6:37 ص
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
انامن معجبى البسكويت ومشكوة والله لكن كم كوب دقيق بكون الكيلو لانو
مرات بصعب على اقدر الكيلو انا سودانية لكن خارج السودان وعندنا بالرطل
لى طلب بس المحشى على الطريقة السودانية وبالتوضيح اذا قدتى والمفدار
وجزاك الله خير
8 أبريل 2011 عند 9:41 ص
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته
اهلا بيكي ام البنوت ومرحب بيكي كتير..
حقيقة الكيلو مختلف كل مرة بيطلع معاي كم كباية
لكن وزن الكوب الواحد هو 150 جرام
يعني كيلو ونص بيساوي 10 كبايات
انت مكن تقيسي على كده
بالنسبة للمحشي فانا ما بعرف حقية الطريقة السودانية عن غيرها
هي طريقة وحدة بس ما اعتقد سودانية لان حبوبتي مصرية كانت
بس ممكن تشوفي مدونة سمسماية http://simsimaya.wordpress.com/
بتلقي فيها كتير ان شاء الله
واي طلب انا في الخدمة ان شاء الله 🙂
8 أبريل 2011 عند 6:41 ص
اسفة كلمة مشكورة طلعت من غير را فى الكلام الاول لكن اهو عدلناها ليك هههه سامحينى على الغلطة
10 أبريل 2011 عند 6:29 ص
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
toqtoq2000
كيف احوالك والله مشكورة على الرد وما نعدمك ان شا الله
ومشكورة مرة اخرى ومع السلامة
4 مايو 2011 عند 1:35 م
غايتو الحمدلله ياطقطق البسكويت جربت ده وصفات كتيره منه وماضبط معاي عمل لي عقده عديييل كل مره برميهو الزباله والمشكله انا بموووووت في بسكويت النشادر ربنا يعين
29 أغسطس 2011 عند 11:22 ص
تسلمي على الوصفه انا حجربها ان شاء الله وبرجع اديكي خبر اذا طلعت ولا قعدت في الفرن هههههه ,, العيد بعد بكره وان شاء الله يزبط من اول مره … انا بره السودان عشان كدا لازم نتعلم 🙂
22 أغسطس 2012 عند 12:33 ص
سلام انا عايزه اعمل البسكويت بس ما لقيت النشادر هنا ممكن استعمل حاجه تانيه بديل ليهو كربونات الصوديم مثلا
26 سبتمبر 2012 عند 2:10 ص
تسلمى يا قمر ان شاء اللة هاجربو ويا رب يطلع حلو معايا
14 أبريل 2013 عند 5:58 م
مشكوره ياستي بدور علي المقادير بالزيت من فترة وهي صحية اكثر من السمن والذبده
25 مايو 2013 عند 1:07 م
جمييييييييييييييييييل
4 أغسطس 2013 عند 5:44 ص
السلام عليكم
لاكين لازم تكبي النشادر كتير عشن ينتفخ
4 أغسطس 2013 عند 1:44 م
لو سمحتى يا توقتق مش المفروض يضرب الشكر والزيت الاول علشان السكر يزوب والبيض وحده هو كمان
9 أكتوبر 2013 عند 10:20 ص
تحياتي بس ليه ما نخلط المقادير بالخلاط ….ومشكوره ع الوصفات
15 فبراير 2014 عند 3:47 م
لا ما بيحتاج …
3 ديسمبر 2013 عند 4:02 م
سلام وعليكم إخواتي عايزه اعرف كيف استخدم اله البيتي فور اي المسدس
24 ديسمبر 2013 عند 10:11 ص
يا جماعة المقادير دي بتعمل كم حبة تقريباً هل بتصل مية حبة مثلاً أو خمسين أوخمس مية أرجو الرد