بسكويت النشادر (المكنة) بمقادير مزبوطة وروعة في الطعم كمان..


المقادير:

1 كيلو دقيق
1 كوب حليب سائل
1 كوب سكر
1 كوب زيت
4 بيضات كبيرة
فانيليا
50 جم نشادر
1/2 م ص باكينج باودر (اقل منها بقليل)

الطريقة:

في طبق واحد كبير وعميق ضعي كافة المقادير واخلطيها بالملعقة الخشبية حتى تتجانس سويا

استعملي القمع المخصص لعمل بسكويت النشادر

قطعي البسكويت بالطول المناسب مع وضعه في الصينية المدهونة ورك مسافات بين كل قطعة واخرى حتى لا يلتصق البسكويت ببعضه عند الخبز

اخبزيه في فرن متوسط الحرارة حوالي 350 حتى يحمر

About these ads

39 تعليقات to “بسكويت النشادر (المكنة) بمقادير مزبوطة وروعة في الطعم كمان..”

  1. ahlam Says:

    اولا مشكورة لكن اول مرة البسكويت اعرف من غير زبد او سمن بزيت بس شكرررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررا

    • toqtoq2000 Says:

      العفو احلام…
      صدقي والله بالزيت وبيطلع لك روعة جدا…
      بس اهم شي تستعملي نوع كويس من الزيت…

      طبعا ممكن تستعملي السمن بس الطعم بالزيت كافي جدا :)

      صحة وعافية عليكم

  2. ام صادق Says:

    اختي العزيزة الله يعطيكي العافيةعم اعذبك معي بس صارلي ساعة عم ادور بالمدونة على كعك العيد ولم اجده بس كان بدي اقولك مالقيت روح الكعك عند العطارين والغريبة انهم لم يسمعوا فيه ممكن استغني عنه
    وكمان حبيت كتير بسكويت النشادر بس الالة لتشكلبه ليست عندي ممكن استعمل قطاعة البيتفور وشكرا

    • toqtoq2000 Says:

      الله يحييكي ام صادق مافيها تعب ولا شي
      بالعكس افرح كتير ان في ناس متابعة ومتمنية تطبق وصفاتي :)
      بالصحة والعافية عليكم يا رب
      هنا روابط كعك العيد وكمان الغريبة….

      كعك العيد (الكحك) بالسمسم والمكسرات وطعم لا احلى ولا الذ منه ..

      غريبة العيد .. هشة وناعمة تذوب ذوبان وبدون بيض ..

      بالنسبة لسؤالك عن روح الكعك فخليني اتاكد لو موجود في البيت اصوره لك حتى تعرفيه يمكن له اسم ثاني عندكم….
      واسال لك الوالدة كمان عن بسكويت النشادر هل يصلح بدون الماكينة او لا.

      وبرجع لك ان شاء الله :)

    • toqtoq2000 Says:

      ام احلام للاسف لقيت الكافور في البيت عندنا مطحون بودرة

      مش حيظهر لك شكله حبوب قبل الطحم..
      وبحثت في النت لم اجده..

      احاول باذن الله اذا لقيت كافور عند اي حد ان اصوره لك …

      بالنسبة للبسكويت واستعمال مكبس البيتي فور
      سالت الوالدة قالت ما ينفع نهائي..
      لانو بسكويت لازم يتعمل بنفس المكنة و يصلح عمله بدونها…

      عموما سعر المكنة مش غالي ومتوفرة في كل مكان :)

      اذا عندك عجان او مفرمة كينوود لللحم تقدري تسعمليها باستعمال القمع الخاص بمكنة البسكويت
      تقدري تطلبيه من اي لحام حديد

  3. ام صادق Says:

    ياستي الله يعطيكي العافية معناه كلامك انو روح الكعك بودرة وليس سائل
    وبالنسبة لالة المكنة مابتوقع الاقيها هون بالمناسبة حاسة انك من سوريا مظبوط ولا غلطانة لانو اناسورية جزاك الله خيرا

    • toqtoq2000 Says:

      الله يعافيك يا رب
      لا يا ستي هو مش سائل
      لكن بيكون على هيئة شبيهة بالحبوب
      ويطحن قبل استعماله…

      واعتقد المكنة تكون موجودة عندكم لانها معروفة عند الكل..
      فتشي في النت قبل عشان تتاكدي منها…

      حياك الله وكل اهالي سوريا..
      بس انا من السودان :)

  4. هبويه Says:

    يسلموا ايديكى يا قمر وشكرا على المجهود بس سؤال 50 جرام نشادر مقداره قد شنو المعلقه وممكن احط كوب الزيت سمن على زيت ولا يخرب الطعم

    • toqtoq2000 Says:

      الله يسلمك هبوية

      50 جرام نشادر يعني 2 ملعقة كبيرة مليانة

      اما خلط الزيت على السمن فمافي مشاكل بيطلع حلو كمان..
      بس تاكدي بانك اذا استعملتي زيت من النوع الجيد فالطعم بيكون حلو بدون سمن كمان..

  5. غير معروف Says:

    بسكويت النشادر

  6. ام احمد Says:

    عملت البسكويت وطلع روعه يا سمسم مع انى اول مره اسويه براى بس غيرت شويه فى المقادير لانى ما بحب البيض فى البسكويت عملت بيضه واحده وملعقه ك باكنج باودر وملعقه ك نشادر والدقيق حسب العجنه وبصراحه بالزيت طلع رهيييب

    • toqtoq2000 Says:

      بالعافية عليك يا ام احمد
      بس حبيت اقول ليك شي مهم خالص
      انا طقطق ما سمسماية :D

  7. ام احمد Says:

    اولا مشكوره طقطوقه شكلى دخلت غلط هههههه لكن فرصه سعيده ياستى النكته انو كنت فى مدونه سمسمه امس وبالصدفه كيف وصلت هنا ما بعرف قريت الوصفه واتشجعت عملتها حتى انا سالت نفسى ليش الصفحه كده وما قريت الاسم المهم بليز اقبلونى صديقه للمدونه

    • toqtoq2000 Says:

      حبابك عشرة ام احمد…

      المدونة مدونتك والمطبخ مطبخ :)

  8. برمة Says:

    يعني يا توك توك ال 50 جم نشادر دي كم ملعقة؟

    • toqtoq2000 Says:

      2 ملعقة كبيرة مليانة :)

  9. سهاد علي Says:

    شكرا ليك بس انا ما عارفه نوع الكبايه شنو هل هو كوب العصير ام الملبن

    • toqtoq2000 Says:

      عفوا يا ستي

      هي بالعادة مقادرير مقياس ثابت معياري
      لكن البسكويت عمل امي
      والمقدار حق الكباية تقريبا يوازي كباية وربع من المعياري :)

  10. يمني Says:

    حبيبتي الله يخليكي هو السكر بودرة ولا ايه

    • toqtoq2000 Says:

      لا يا ستي بالسكر الخشن :)

  11. كوثر Says:

    عزيزتى طق طق نفسى أشترك فى مدونتك بس ما عارفة كيف

  12. ام كريم Says:

    نفسى اعمل البسكوىت ويطلع حلو

  13. ام كريم Says:

    ننفسي اعمل السكويت ويطلع حلو

  14. ام البنوت Says:

    بسم الله الرحمن الرحيم
    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
    انامن معجبى البسكويت ومشكوة والله لكن كم كوب دقيق بكون الكيلو لانو
    مرات بصعب على اقدر الكيلو انا سودانية لكن خارج السودان وعندنا بالرطل
    لى طلب بس المحشى على الطريقة السودانية وبالتوضيح اذا قدتى والمفدار
    وجزاك الله خير

    • toqtoq2000 Says:

      وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

      اهلا بيكي ام البنوت ومرحب بيكي كتير..

      حقيقة الكيلو مختلف كل مرة بيطلع معاي كم كباية
      لكن وزن الكوب الواحد هو 150 جرام
      يعني كيلو ونص بيساوي 10 كبايات

      انت مكن تقيسي على كده

      بالنسبة للمحشي فانا ما بعرف حقية الطريقة السودانية عن غيرها
      هي طريقة وحدة بس ما اعتقد سودانية لان حبوبتي مصرية كانت
      بس ممكن تشوفي مدونة سمسماية http://simsimaya.wordpress.com/
      بتلقي فيها كتير ان شاء الله

      واي طلب انا في الخدمة ان شاء الله :)

  15. ام البنوت Says:

    اسفة كلمة مشكورة طلعت من غير را فى الكلام الاول لكن اهو عدلناها ليك هههه سامحينى على الغلطة

  16. ام البنوت Says:

    بسم الله الرحمن الرحيم
    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
    toqtoq2000
    كيف احوالك والله مشكورة على الرد وما نعدمك ان شا الله
    ومشكورة مرة اخرى ومع السلامة

  17. ريحة دعاش Says:

    غايتو الحمدلله ياطقطق البسكويت جربت ده وصفات كتيره منه وماضبط معاي عمل لي عقده عديييل كل مره برميهو الزباله والمشكله انا بموووووت في بسكويت النشادر ربنا يعين

  18. حلفاويه Says:

    تسلمي على الوصفه انا حجربها ان شاء الله وبرجع اديكي خبر اذا طلعت ولا قعدت في الفرن هههههه ,, العيد بعد بكره وان شاء الله يزبط من اول مره … انا بره السودان عشان كدا لازم نتعلم :)

  19. غير معروف Says:

    سلام انا عايزه اعمل البسكويت بس ما لقيت النشادر هنا ممكن استعمل حاجه تانيه بديل ليهو كربونات الصوديم مثلا

  20. غير معروف Says:

    تسلمى يا قمر ان شاء اللة هاجربو ويا رب يطلع حلو معايا

  21. umm Ahmed Says:

    مشكوره ياستي بدور علي المقادير بالزيت من فترة وهي صحية اكثر من السمن والذبده

  22. asmaa Says:

    جمييييييييييييييييييل

  23. rere Says:

    السلام عليكم
    لاكين لازم تكبي النشادر كتير عشن ينتفخ

  24. Maro Bahar Says:

    لو سمحتى يا توقتق مش المفروض يضرب الشكر والزيت الاول علشان السكر يزوب والبيض وحده هو كمان

    • غير معروف Says:

      تحياتي بس ليه ما نخلط المقادير بالخلاط ….ومشكوره ع الوصفات

    • toqtoq2000 Says:

      لا ما بيحتاج …

  25. غير معروف Says:

    سلام وعليكم إخواتي عايزه اعرف كيف استخدم اله البيتي فور اي المسدس

  26. محمد Says:

    يا جماعة المقادير دي بتعمل كم حبة تقريباً هل بتصل مية حبة مثلاً أو خمسين أوخمس مية أرجو الرد


أضف تعليق

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. تسجيل خروج   / تغيير )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. تسجيل خروج   / تغيير )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. تسجيل خروج   / تغيير )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. تسجيل خروج   / تغيير )

Connecting to %s

تابع

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 142 other followers

%d bloggers like this: